Kereső

Kezdőlap

Bemutatkozás

E-önkormányzat

E-ügyintézés

Adobe Reader letöltése


Jogszabály kereso


Társulási portál        Hírek        Nyomtatványok        Térkép        Laptérkép

Köszöntő


TISZTELT LÁTOGATÓ!

Szeretettel köszöntöm Önt Kemecse Város Önkormányzati portálján! Kellemes időtöltést kívánok Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye egyik legrégebbi települését bemutató oldalakon, ahol megismerkedhet településünk történetével, intézményeivel, tudomást szerezhet aktuális eseményekről, közérdekű információkról. Bízom benne, hogy sok-sok érdekes és hasznos információt talál oldalainkon, és elnyeri tetszését a település.

Városunk az Észak-Alföldi régió, ezen belül Szabolcs-Szatmár Bereg Megye területén, Nyíregyházától 15 km-re északra, a Nyírség és a Rétköz határán fekszik. A település kisebb része a Rétköz jellegét viseli magán (nádasok, lápok, állóvizek, rétségek fognak közre kisebb-nagyobb szántóföldeket), míg nagyobb része a nyírség jellemzőit hordozza (homokhegyek, buckák, gerincek mélyedéseket vesznek körül, melyekben tavak keletkeznek).

Fekvése kedvező, a megye legfontosabb vasútvonala, a 100-as Záhony-Budapest vasúti vonal mentén fekszik, közel van a megyeszékhelyhez, közúton öt irányból közelíthető meg, és a buszközlekedése is kiváló. Mindez vonzóvá teszi a települést, a fiatalodó népesség folyamatosan fogadja be a Nyíregyházáról kiköltözőket. Előnyt jelent az itt élőknek a település földrajzi fekvése, kedvező természeti adottságai, a települési környezet rendezettsége, a kedvező gazdasági lehetőségek, és életkörülmények, a magas infrastrukturális ellátottság.

Kemecse egész területén szépen gondozott előkertek, utcafásítások kerültek kialakításra, a településen lévő zöldterületek nagysága nő, kultúrált, rendezett képet mutat, melyhez a lakosok saját környezetük rendbetételével, virágosításával is hozzájárulnak. Kemecse nemcsak „virágos”, hanem „virágzó” település is, a térségben egyre fontosabb szerepet tölt be, egészségügyi, oktatási, logisztikai, és szolgáltatási központ, közlekedési csomópont, szellemi kisugárzása alapján alkalmas további térségi szintű feladatellátás átvállalására is.

 

Településünk nagy küzdelem árán elnyerte a városi rangot.

 

A Magyar Köztársaság Elnöke a - Magyar Közlöny 2005/89. számában megjelent - 85/2005. (VI. 29.) KE határozatában Kemecsének városi címet adományozott 2005. július 1-jei hatállyal.

 
Intézmények

Közérdekű

Egyéb

Kapcsolatfelvétel   Látogatók száma: Impresszum