Kereső

Kezdőlap

Bemutatkozás

E-önkormányzat

E-ügyintézés

Adobe Reader letöltése


Jogszabály kereso


Társulási portál        Hírek        Nyomtatványok        Térkép        Laptérkép

Köszöntő


Internetes információszerzési, ügyintézési lehetőségek

A társulás célja a térség fejlődésének menedzselése, közigazgatási szolgáltatásainak élenjáró európai színvonalra fejlesztése. Európai uniós pályázati támogatással összesen 639.000.000 forintot fordítottunk az „IKeR – Integrált Kistérségi e-Közigazgatási Rendszer”, valamint az „ADATSZTÁR” adatkezelő-információszolgáltató rendszer kifejlesztésére.


Az IKeR a www.e-tarsulas.hu/partnertelepülés
közigazgatási portálon működik, az „E-ügyintézés” menüben. Az „ügyleírások” részben 150 ügyfajtában találhatók ügyféltájékoztatók és ügyintézéshez szükséges formanyomtatványok (dokumentumok). Ezeket ügyfeleink letölthetik, kitölthetik és kinyomtatva, aláírva a hivatalba hagyományos módon, papíron eljuttathatják. Az „ügyintézési ismeretek” részben az érdeklődők tájékozódhatnak a közigazgatási eljárás legfontosabb szabályairól, menetéről, az ügyfeleket megillető jogokról és kötelezettségeikről.
A rendszer világszínvonalú eleme az elektronikus ügyintézés.100 ügyfajtában lehetséges a kérelem elektronikus levélben történő benyújtása, közülük eredetileg 20, de növekvő számú ügyfajtában a teljes elektronikus ügyintézés a polgármesteri hivatalokkal.
Ehhez azonban egyszeri, néhány perces, a szükséges dokumentumokkal történő személyes regisztráció szükséges kedves ügyfeleink részéről a hivatalokban, hogy az ügyfél az elektronikus ügyintézés során hitelesen azonosítható legyen. A regisztrációról az „ügyfélkapu” rész részletes tájékoztatással szolgál. Az ehhez szükséges idő bőven kamatozik az 5 éves érvényességi idő alatt, hisz a regisztrált partnerek személyes megjelenés és időkorlátok nélkül, a hét minden napjának bármelyik órájában otthonról intézhetik közigazgatási ügyeiket. A teljes elektronikus ügyintézés egyszerű és bonyolult ügyfajtákban egyaránt lehetséges, az adóügyektől a fizetővendéglátáson, szociális területen, az üzletek működési, valamint a telephelyek engedélyein át a különböző építési engedélyfajtákig.
Igény szerint, vagy szükség esetén a hagyományos papíralapon indult eljárások is tovább folytathatók elektronikusan, ehhez a rendszer „Ügysegéd” funkciója nyújt segítséget.

Tisztelt Partnerünk!

A pályázati támogatás miatt minimális saját pénzt, ám sok-sok munkát igénylő fejlesztéseinkkel temérdek információt, a hétköznapi ügyek-bajok intézéséhez pedig valóban kényelmi közigazgatási szolgáltatásokat kínál a polgármesteri hivatal. Ismerjék meg ezeket és használják minél többen, közös érdekből és előnyökért, mivel az Önök szolgálatára fejlesztettük ki. A személyesen érkező ügyfeleket a hajdúszoboszlói polgármesteri hivatal szerdánként 18.00 óráig meghosszabbított félfogadási időben várja, a Bocskai utcai bejáratnál eligazító-tájékoztató szolgálattal.

A Hajdúszoboszlói Polgármesteri Hivatal az alábbi közérdekű internet-portálokat működteti:

www.hajduszoboszlo.hu (önkormányzati, hivatali keret)
www.e-tarsulas.hu (kistérségi társulási, közigazgatási ügyintézési)
www.szoboszlokepeskonyve.hu (a város múltját bemutató)
www.szoboszloinvest.hu (befektetőknek szánt)
www.telepulesbiztonsag.hu (közbiztonsági, katasztrófavédelmi)

A www.hajduszoboszlo.hu alapportálon számtalan önkormányzati, közigazgatási, a várossal, valamint turizmusával kapcsolatos információ található. Innen lehet navigálni a többi portálrészre is.
XR-Internetes Közgazgatási Szolgáltató Rendszer: Okmányirodánkban lakcím-, valamint vállalkozói igazolvány, illetve nemzetközi vezetői engedély ügyek az INTERNET-en is megindíthatók, ügyintézési időpont kiválasztásával és foglalásával együtt.
Elérhetősége:
http://www.magyarorszag.hu
Internetes pályázati tájékoztató-ötletfejlesztő rendszer is működik kistérségünkben: efog.hu/hajduszoboszlo
Mindenki használhatja, díjmentesen.

 
Intézmények

Közérdekű

Egyéb

Kapcsolatfelvétel   Látogatók száma: Impresszum