Kereső

Kezdőlap

Bemutatkozás

E-önkormányzat

E-ügyintézés

Adobe Reader letöltése


Jogszabály kereso


Társulási portál        Hírek        Nyomtatványok        Térkép        Laptérkép

Köszöntő
Köszöntöm a kedves látogatót. Engedjék meg, hogy néhány szóval bemutassam Önnek Nyíracsádot, ahol remélhetőleg hamarosan látogatóként üdvözölhetjük Önt.

Nyíracsád 4200 fős Dél-Nyírségi település, Debrecentől 35-km-re közel a román határhoz, infrastruktúrája kiépített. Régészeti kutatások bizonyítják, hogy a település már a honfoglalás előtt is lakott volt. A község szép főterén helyezkedik el Hajdú-Bihar megye legrégebbi, jelenleg is működő Árpád-kori temploma, melynek belseje három réteg értékes falképet rejt. A XIII. századi templom mellett elhelyezkedő harangláb, és nemrégiben elkészült díszkivilágítás egyedi hangulatot sugároz. A főtéren található Dr. Kövér József Fohászkodója, Berki Nándor: Petőfi szobra, valamint E. Lakatos Aranka Világháborús emlékműve. A falu központjában igen szép látványt nyújt, mind a görög, mind a római katolikus templom. Említésre méltó a görög katolikus templom ikonosztázionja, valamint a Baptista imaház, mely eredetileg izraelita felekezet temploma volt. A Vécsey Kúria jelenleg könyvtár, mely épület idézi a XIX. század hangulatát. A községhez szervesen kapcsolódik a Gúthi erdő, mely vadállományáról híres, s ahol valamikor a Zsuzsi vonat közlekedett.

Nyíracsádon őrzik a népi hagyományokat (citera, néptánc, betlehemezés, pászkaszentelés).

A közelmúltban átadott kerékpárút, a háromszintes Malom Galéria - mely többek között Prokop Péter pap-festőművész és Holló László állandó kiállításának, helyi alkotók munkáinak, időszaki kiállításoknak ad helyet - valamint számos helyi rendezvény is bizonyítja, hogy Nyíracsádot a látnivalók és programok sokszínűsége jellemzi.

Legjelentősebb rendezvényeink:
Ligetaljai Kulturális Napok, Betyárdalok Fesztiválja, Nyíracsádi Betlehemes Találkozó.

Várjuk Önt Nyíracsádon!

Üdvözlettel:
Dr. Katona Gyula
polgármester

 
Intézmények

Közérdekű

Egyéb

Kapcsolatfelvétel   Látogatók száma: Impresszum